Viikonlopun vieraille tarjottiin tätä kesäistä salaattia, jonka ohjeen nappasin töihin tulleesta lehdestä, olikohan Maku-lehti. Koska perunoiden maku vain paranee marinaadissa, suosittelen tekemään kerralla suuremman satsin. Salaattia voi siis tarjota vielä seuraavanakin päivänä.
Tässä 10 annoksen ohje:
1 kg uusia perunoita
1 ruukku tilliä
2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl kasvisfondia
1 tl mustapippuria
200g vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
300g salaattijuustoa kuutioituna
200g aurinkokuivattujatomaatteja öljyssä
1 pieni kerä jäävuorisalaattia
1/2 ruukkua rucolaa
1 ruukku basilikaa
1 kurkku kuutioina
1 rs pieniä tomaatteja halkaistuina
1. Keitä perunat tillinvarsien ja suolan kanssa kypsiksi.
2. Lisää nopeasti öljyt, etikka, fondi ja pippuri sekä valutetut oliivit, juustot ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita varovasti.
3. ÄLÄ nosta jääkaappiin tässä vaiheessa. Salaatti saa tekeytyä kannen alla ainakin tunnin, mieluusti kaksi. Sekoittele silloin tällöin.
4. Tarjolle nostettaessa revi salaatit ja rucolat vadille. Levitä juuri sekoitettu salaatti petille. Lisää lopuksi basilikan lehdet sekä kurkut ja tomaatit.
****
Salaatin kanssa tarjosin eilen juuri savustettua kalaa ja tänään makkaroita. Jälkkäriksi juustokakkua marjojen kera.
Näillä eväillä alkavaan viikkoon!
Iloa ja valoa, Noora
6 kommenttia:
Kiitos resetistä. Heti piti kokeilla ja hyvää tuli. Minusta se ei kaivannut mitään lisuketta, oli sen verran ruokasta.
Ole hyvä Sanna! Minä laitoin muuten vielä sipulirenkaita joukkoon. Mukavaa kesänjatkoa!
Pitikin pyytää sen ohje, oli niin hyvää!
Kuulostaapas hyvältä, tätä tehdään! Ihan sattumalta meilläkin on tänään perunasalaattia ruokana, tosin vähän yksinkertaisemmalla reseptillä. Tuo aurinkokuivattu tompsku sun reseptissäsi kiehtoo erityisesti.
Piia: Hyvä jos maistui! Minäkin teen varmasti salaattia uudestaankin.
Maire: Ohje sisältältää kaikkia mun herkkuja: oliiveja, aurinkokuivattuja tomattej, fetaa jne. Lorautin joukkoon vielä balsamicoa, koska sen maustakin tykkään.
Ihana resepti!kiitos siitä:) mukavia loppu kesän päiviä teille ja Niin on tämä kaunis blogi:)
Lähetä kommentti