perjantai 8. heinäkuuta 2011

Makuja maailmalta


Kuulin tässä juuri, että kahvikuppikuvat ovat kokonanaan poissa muodista tässä maailmassa. Minä kun en muutenkaan ratsasta sillä muodin huipulla, niin onhan minun onkeen tartuttava. Sen verran nykytrendien mukainen haluan olla, että päädyin rajaamaan uuden, ihanan, valkoisen kahvikupin sitten kuvasta pois. Nyt tähän sitten pitäisi keksiä, joku naseva englanninkielinen letkautus sanomaani tehostamaan, juu nou!

Mutta näiden lähikaupastakin löytyvien kahvien myötä olen tehnyt monta matkaa maailmalla. Kylmää kahvia suussani pyöritellessäni, olen ahkerasti miettinyt maistuuko tämä sittenkään paremmalta kuin kotoisa juhlamokka. Kuitenkin matkamuistot ovat tehneet makuelämyksestä kuitenkin niin mieluisan, että myös makueroa on havaittavissa. Erityisesti muistan kahvin tarjoaman nautinnon Edinburghin keskustassa kera suklaisen muffinssin. Paras Starbucks-muistoni littyy siis Skotlannin valloitukseen ja niihin jylhiin maisemiin, joissa vaelsimme Braveheartin jalanjäljissä.

Olisipas kiva kuulla sinun herkullisimmasta makuelämyksestä kahveeseen liittyen,
makuelämyksistä maailmalla taikka sitten kotosalla!

Iloa ja valoa, Noora

5 kommenttia:

Maajo kirjoitti...

Olen miettinyt tuota ihan samaa maistellessani noita kotimarketista löytyneitä Starbuckseja. Tulin siihen tulokseen, että Starbucks-kahvielämyksessä merkittävässä osassa on se kahvilan ihana tumma sisustus - mikä kotisohvalta puuttuu! Olen käynyt Starbuckseissa Lontoossa ja siellä erityisesti hotellin lähellä olevassa kahvilassa, joten jotenkin miellän Starbucksin kulmakunnan lähikuppilaksi. Minusta siellä sitä kahviakin parempaa oli tarkkailla sitä ympäristöä ja sitä, mitä kaikkea siellä kahvilassa oli. Tykkäsin tosi paljon siitä värimaailmasta, miljoonista makuvaihtoehdoista, suurkaupungin vilinästä... Nuo kaupan valmiskahvit on mielestäni vähän liian makeita ja karamellisia. Onhan ne todella hyvän makuisia, mutta melkein enemmän laihoja pirtelöitä, kuin kahveja. Mutta toki niitä on silti aina silloin tällöin ostettava. Olen jo maistellut kaikkia, mutta en osaa päättää, mikä on se parhaan makuinen, joten on aloitettava uusi maistelukierros ;-)

Pieni Pitsinenäliina kirjoitti...

Tuohon kahveehommaan olen teenjuojana huono kommentoimaan mitään, mutta sanonpa vaan, että olishan se uusi ihana kahvikuppi ollut kiva nähdä, olkoonkin sen kuvaaminen muodin vastaista. Kuka tällasestakin asiasta on nyt muka päättäny? Joku sisustusguru varmaan. Eihän tässä savolaismamma pysy lainkaan muodin perässä... ;)

Sari

Noora kirjoitti...

Maajo: Minustakin se juuri se suurkaupungin ihmisvilinä on noissa kahviloissa parasta. S tunne, kun ostoksien lomassa istahtaa nauttimaan tunnelmasta ja luulee olevansa maailmankansalainen.
Meidän lähikaupassa on valkoimassa ainoastaan tota yhtä lajia, pitää etsiä jostain muualta muita makuja!

Sari: Muki oli kuule ostettu kuuluisasta, juuri kaupunkiimme rantautuneesta halppiskaupasta. Mutta kiva muki kuitenkin ja käytetty paljon ulkosalla kahvitellessani. Lapsilleki löysin sieltä valkoisia mukeja, kun uhohdin ne reissustamme ostaa. Ja hintaa oli vain murto-osa....!
Nähdään!

Tuija kirjoitti...

Kivan blogin lukijaksi liityin, palaan paremmalla ajalla lukemaan kaiken alusta asti =)

Kahvikeskusteluun en minäkään voi ottaa osaa, kun en kahvittelun päälle ymmärrä.

-Tuija-

Noora kirjoitti...

Heippa Tuija ja tervetuloa mukaan! Kiva, että liityit lukijakseni! Mukavaa kesänjatkoa!