sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

KuutamollaPidän Kuunliljoista. Niiden lehtien kaunis, yksinkertainen muoto ja syvän vihreä väri näyttää mielestäni kauniilta kukkapenkissä. Kasvi sopii myös monenlaiseen puutarhaan. Se reunustaa kivasti vanhaa perennamaata tai ryhmittää modernia kivikkopenkkiä. Ennenkaikkea rakastan sen helppohoitoisuutta. Juuri tästä syystä meidän pihalla se onkin varsin yleinen kasvi.

Tuon kaunislehtisen kasvin kukat ovat mielestäni kuitenkin hyvin vaatimattomat ja mitättömät, suorastaa rumat laihojen varsiensa päässä heilumassa. Niin olen aina ne päätynyt leikkaamaan. Pihamme katkaistuista kuunliljojen kukkavarsista kehkeytyi suuri puska kompostiin kannettavaksi. Yllättäen yhdessä noista vaatimattomista varsista tulikin oikein kaunis kimppu ulkopöydälle. Kaapista löytyivät myös samansävyiset servetit ja kynttilä kukkien seuraksi asetelmaa täydentämään.

Ihanista, lämpimistä illoista onkin pihalla tämän viikon aikana nautittu ahkerasti vieraiden kanssa lasten nukkuessa. Pimenevään iltaan on sytytetty kynttilät. Kuulumisia on vaihdettu viinilasillisten kanssa kilistellen ikuiselle ystävyydelle yöhön saakka. Elokuun lapsena juuri näitä tummenevia, lämpimiä öitä rakastan.

Tämä myöhään valvominen meinaa kuitenkin nyt kostautua ja vaatii ehdottomasti ensi yönä kunnon yöunet uuden työviikon alkajaisiksi, joten nyt iltapuuhiin ja unta kaaliin.

Iloa ja valoa, Noora

3 kommenttia:

Senni kirjoitti...

Minullekaan ei oikein kolaha toi kuunlijan kukinto, muuten se on kyllä ihastuttava kun kasvaa oikein mahtavaksi pehkoksi! Mutta tuossa maljakossa ne kyllä jotenkin on erinäkösiä....?`;) Mukavan näköisen asetelman ootkin kasannut!

Tuija kirjoitti...

Näyttääpä todella kivalta kuunliljan kukat maljakossa. Huomenna meillä siivoillaan myös kuunliljojen kukintoja =)

-Tuijaö

Noora kirjoitti...

Senni, minäkin ihan yllätyin! Haalean vaalean kukan värikin voimistui muista kavereista.

Tuija, luulen, että ihastuttavat lehdetkin tykkäävät kukkavarsien katkaisemisesta. Iloa puutarhahommiin!