keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Erityinen päiväTiedättekö, tänään aivan tavallisesta päivästä tuli erityinen.

Olen kertonut teille jo aikaisemmin Siirin ja minun kokkaushetkistä, jolloin puhumme tv-kameroille ja leikimme tekevämme ruokaohjelmaa. Itse olen tehnyt tätä jo lapsena ja nyt lapseni nauttii näistä "kuvauksista." Pikkuvanhaan tyyliinsä hän kertaa reseptiä katsojille ja kääntää katseensa mikrolle todeten "ja nyt mennään mainostauolle."

Innostukseni tv-kokkailuun sai alkunsa Teijan Keittiössä-ohjelmasta. Muistan Kaarina Suonperän ja aidoin kukkasin koristellun täytekakun sekä erilaiset sieniruuat, jotka olivat emännän suosikkeja. Oma historiani tv:ssä alkoi ja päättyi kuitenkin kakkosen televisiokuuluttajan koekuvauksiin. Muuten noissa koekuvauksissakin kuulutin kokkiohjelman alkavaksi, joten selvästi kokkailu on lähempänä sydäntäni kuin tiedostankaan...

Tässä taannoin minulle tuli tilaisuus kertoa Rouvalle itselleen kuinka suurta roolia tuo jo kauan sitten loppunut ohjelma edelleen näyttelee meidän perheessämme, kuinka kokkailen edelleen Teijan keittiössä tyttäreni kanssa. Tästä silminnähden ilostunut ja kiitollinen, hieman ehkä huvittunutkin rouva lähetti lämpimiä terveisiä Siirille kotiin kehoittaen jatkamaan mukavaa harrastusta.

Tänään sitten tapasin hänet uudelleen ja katsokaa mitä hän toi tullessaan! Aidon keittokirjan kera omistuskirjoitusten. Kuulin tarinan kansikuvasta ja kirjan synnystä. Liikutuin sydämellisestä eleestä ja tulin kovin iloiseksi tästä huomaavaisuudesta.

Sydämellistä viikonjatkoa!

Iloa ja valoa, Noora5 kommenttia:

Pieni Pitsinenäliina kirjoitti...

Tarina sai siis jatkoa, hauskaa! :D
Luulen, että myös Rouva on ollut liikuttunut kuullessaan ettei Teijan Keittiötä suinkaan ole unohdettu.

Mutta että tv:n koekuvaukset?! Tuli samantien päähän mielikuva sinusta telkkarin ruudussa, nojatuolissa istumassa ja ohjelmaa kuuluttamassa.. :)

Sari

Noora kirjoitti...

Semmoinen tarina se! Vieläkin alkaa ihan hymyilyttää!

Juu, kuvauksissa olen ollut, kauan sitten. Jännä kokemus. Ja olipahan hauska nähdä ittensä tuttuja taustoja vasten ruudussa. Kaikenlaista hassua...

Bibelot kirjoitti...

Ihanaa huomaavaisuutta.
Minäkin olen ruokaohjelmafani. Nykyisin en enää televisiota katsele, mutta jos katsoisin, olisi listalla vain ja ainoastaan ruokaohjelmia. Muistan Teijan keittiössä-ohjelman ja muistan ajatelleeni miten ihanaa kun julkkiksetkin ovat inhimillisiä ja osaavat ihan oikeasti tehdä ruokaa. Raimo Lintuniemi ja vieraista erityisesti mieleen, samoin Teijan sieni"hulluus". Ihania kokkiluja sinulle ja Siirille;)

Cride -Kristallin hohdosta! kirjoitti...

Täältähän löytyi oikein kiva blogi. Klikkauduinkin lukijaksesi.

Noora kirjoitti...

Bibelot: Kirjassa on ihania kuvia noista vieraista ja ajankuva on niistä hyvin nähtävillä: kun kiinalainen oli eksoottista ja nuorekasta tai sosekeitto terveellisyyden perikuva.

Cride: Kiva, että löysit tiesi tänne ja kiitokset myös postistasi! :)