keskiviikko 11. elokuuta 2010

KeskiviikkoMeillä keskiviikko on saanut erityismerkityksen. Silloin ei nimittäin katsota telkkaria lasten mentyä nukkumaan. Sitä niin helposti tulee vetäydyttyä yläkertaan sohvan-nurkkaan töllöttimen ääreen ja siinä helposti viettää sen kallisarvoisen "oman ajan" minkä saa lasten nukahdettua, ennen omia unia.

Olemme siis mieheni kanssa päättäneet, että keskiviikkoisin vietetään laatuaikaa. Keskiviikko siksi, että tiistai ei käynyt, koska tulee Todistettavasti syyllinen ja torstai on edelleen varattu Kotikadulle, jonka paranemiseen me vaan jaksamme sitkeästi uskoa. Maanantai ei käynyt, koska se nyt vaan on tylsä päivä ja perjantai taas liian kiva, joten jäljelle jäi keskiviikko.

Tämä maaginen ilta ei tarkoita mitään sen ihmeellisempää kuin Ilta-lehden kysymyksiä tai vanhojen valokuvien katselemista tai tavallista parempaa iltapalaa. Tavallista paremmaksi ilta palaksi riittää se, että leivät paahdetaan :). Ei todellakaan mitään ihmeellistä, mutta tuleepahan edes puhuttua toiselle. Tämäkään ei ole itsestään selvää näin monen pienen lapsen kanssa eläessä.

Tänä keskiviikkona sytytettiin pimenevän illan kunniaksi kynttilät. Myös tietokoneella olo ja bloggailu on kiellettyä keskiviikkoiltaisin, mutta tänään teen poikkeuksen. Mies saa katsoa siksi Tulosruudun.

Muistan erään vanhan ja viisaan kätilön, joka neuvoi aina kotiinlähtöpuheessaan vauvan saaneita perheitä istumaan yhteisen keittiönpöydän ääreen aika-ajoin. Hän kehoitti miettimään miksi on halunnut sen yhteisen ruokapöydän ja haluaako sen pitää jatkossakin yhteisenä. Valikaamme siis parisuhdetta! Tapojahan suhteen hoitamiseen on monia. Yhteinen harrastus olisi varmasti hyvä. Tästä tulee heti mielee, että golffaaminen olisikin mitä mainioin, ainakin aikaa-antavin.

Nyt kyllä Tulosruutu on jo loppunut ja minun aikani täällä. Mukavaa illanjatkoa teille kaikille!

Iloa ja valoa, Noora

11 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Juurikin noin sitä pitäisi tehdä kaikissa perheissä! Parisuhdetta pitäisi vaalia ja mikä onkaan parempi tapa kuin tuollainen jokaviikkoinen yhteinen aika. Minä jopa vähän pelkään, että kohta sitä ei osaa puhua miehen kanssa muusta kuin lapsista.. Täytyisi siis ottaa meillekin tavaksi tuollainen erityismerkityksellinen viikonpäivä.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Hyvä idea tuo ilta ilman telkkaria. Pitääkin ehdottaa!

Ihanaa päivää!

Jonna kirjoitti...

Hyvä idea. Ei hullumpi idea meidänkään perheessä. Nyt kun työt, päiväkoti ja harrastukset alkavat, on kuin oravanpyörään taas hyppäisi. Välillä tuntuu, että perheessä on vain isi ja äiti. Minne se vaimo ja mies ovat kadonneet??? :)
Ja siitä golfista. Hyvä harrastus, mutta kun lapset ovat pieniä, niin pelaaminen ei kyllä onnistu yhdessä. Nyt pelataan vuoroiltoina, eikä siis nähdä/jutella senkään vertaa, paitsi mitä lapsille kuuluu!!! :) Aurinkoisia päiviä.

Noora kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne! Nyt lomat on pidetty ja se arkinen arki taas alkaa, on siinä arjessa jaksamisesta muistettava huolehtia vaikka sitten pikku jutuilla. Mukavaa viikonjatkoa teille toivottelen!

Elmiira kirjoitti...

Todella hieno idea:) Parisuhdettahan pitää hoitaa.

Anonyymi kirjoitti...

Golfia suositellen, mutta tuo teidän parisuhdekeskiviikkonne on erinomainen idea. Miten paljon nämä sähköiset vempaimet vievätkään meidän kallista sosiaalista aikaamme. Paljon mukavia keskiviikkoiltoja :)

taburetti kirjoitti...

Ihana idea!!
Muistan kun meillä muutamia vuosia sitten hajosi televisiomme ja olimme muutaman päivän ilman, niin aikaahan jäi vaikka mihin.
Televisiosta tulee helposti aika sieppari.
Pitäisi varmasti kokeilla itsekin vastaavaa.
Ja olihan viisas vanha kätilö.
Meillä kun lapsilla on jo hieman ikää ja kaikilla omia menoja, harrastuksia. Niin olemme yhdessä päättäneet, että vähintään viikonloppuisin syömme aika yhdessä, kiireettömästi. Viikolla kun se vain ei aina onnistu.

Mukavaa viikonloppus sinulle!!
Jaana

Riitta kirjoitti...

Hyvä idea tuo keskiviikko!Teillä varmaan noiden pienokaisten asiat menee niin kaiken edelle että siinä omat tarpeet jää sitten jaksamisen varaan.
Itse olen myös pitänyt tärkeänä yhteiset "ajankanssa" ruokailut viikonloppuisin, kun viikolla monesti vuorotyön takia ei muuta kuin nukuta yöt vierekkäin;)
Hyvää viikonloppua!

Noora kirjoitti...

Kiitän teitäkin kommentoinnista! Mukavia keskiviikkoja ja muitakin iltoja teille kaikille! Täytyy tunnustaa, että tänä keskiviikkona vietin iltaa telkkarin äärellä...:(

Petruska kirjoitti...

Ihana idea! Aivan tippa silmässä luin kirjoituksesi ja se kyllä jotenkin käänsi sisuskaluja. Se on niin totta. Se vaan on niin helppoa rohahtaa sohvalle ja katsoa telkkaria vaikka tietää että olisi toisen kansssa paljon mukavampaa jutella.

Noora kirjoitti...

Niin se vaan on! Mutta onhan se oikeasti myös ihanaa olla vaan, töllöttää rauhassa, kun päivät ovat niin täynnä menoa ja ääntä. Ja voihan sitä aina töllöttää telkkua kaksin...mukavia iltoja toivotan!