tiistai 3. elokuuta 2010

Eräs elokuinen päivä
Eilen olin marjassa Mumman ja Selman kanssa. En todellakaan rämpimässä missään pusikossa vaan keräämässä siististi puutarhavadelmia läheiseltä marjatilalta. 10 kilon saaliiseen olin erittäin tyytyväinen, koska mielestäni juuri vadelmat ovat niitä parhaita marjoja pakastettuina. Niistä sitten nautiskellaan lettujen päällä kun tuulee ja tuiskuaa. Myös maustamattomaan jugurttiin ne sopivat mainiosti tai jätskin päälle tai mihin vaan.

Marjojen keräämisen lisäksi keitin vähän mansikkamehua ja leivoin vielä nopean vattupiirakan. Ohje piirakkaan löytyy muuten jauhopussin takaa ja on ihan kokeilemisen arvoinen peruspiirakka. Mutta vaatii kyllä kaverikseen jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ilta kuluikin sitten kahvitellen ja leikkimökkiä siivoten. Nämä innokkaimmat marjastajat olivat tassutelleet marjaisilla jaloillaan mökin lattian ja maton kirjaviksi, joten mattopyykillekin päästiin.

Ihanan kesäisiä puuhia mahtui päivään aika paljon! Lämmintä elokuuta ja tunnelmallisia iltoja teille kaikille!

Iloa ja valoa, Noora

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Moikka- kesänherkut talteen, hienoa !! Olen aika laiska marjastamisessa joten taidan kääntyä marjatilan puoleen. Voikaahan hyvin !!

Noora kirjoitti...

Heippa Anne! Minä olen tyytyväinen, kun sain pakastimeen mansikoita ja nyt vattuja. Omasta pihasta saan riittävästi viinimarjoja ja karviaisia. Joten näillä vitamiineilla me pärjätään talven yli ja ainhan voi käydä Mamman pakkasella. Nähdään!

Helikaroliina kirjoitti...

Ihania kesän herkkuja!

Noora kirjoitti...

Ihanaa kesänjatkoa sinullekin Helikaroliina!