sunnuntai 9. toukokuuta 2010

ÄitienpäivänäTänään sain nukkua, mikä tuli todella tarpeeseen. Tyyne toi sänkyyn lahjakortin ihanaan hemmotteluhoitoon. Lasten tekemät yllätykset ovat edelleen päiväkodissa, sillä meillä Onni on sairastanut koko viime viikon. Joten koko katras on ollut kotona. Tämän seurauksena olen itse nyt niin huonossa kunnossa, että hädin tuskin pääsen kävelemään tai nousemaan sängystä, kipu on kamala.

Tilannetta taisi myös huonontaa perjantain pikavisiitti Tampereelle. Teimme naisporukassa Mumman ja Siirin kanssa ostosmatkan sinne. Nyt on vauvalle sitteri ja turvakaukalo ostettuna. Reissuun mahtui myös käynti Putiikissa Rannalla. Näette kyllä ostoksista kuvia myöhemmin. Ihanasta kukkakaupasta piti ostaa mukaan valkoisia pelakuita, niinkuin niitä ei täältä lähempää muka saisi. Ja Stockmannilta Siiri sai kevät-takkiinsa sopivat kengät.

Sukulaisilta kävimme lainaamassa vanhan rottinkisängyn vauvalle. Tuntuu ihmeelliseltä nähdä tuo sänky jälleen kodissamme, vastahan sen haikein mielin palautin omistajilleen.

Tämä päivä on näyttänyt äitiyden sen kaikessa arkisuudessaan ja sitähän se äitiys onkin. Onni heräsi aamulla korvakipuun, joten lääkärissä on poikettu. Ilmeisesti tämä lääkärireissu keskeytti aamupalatarjoilun sänkyyn. Mennessäni itse keittämään aamukahvia, huomasin kahvipannun kannen jääneen keittämisen aloittaneelta henkilöltä asettamatta paikoilleen, joten suodatinosa tulvi kahvia. Nautiskelin sitten hieman kylmenneestä kahvista ihan keittiönpöydän ääressä.

Seuraavaksi tytöt muskarileikkinsä lomassa päättivät järjestää ohjelmaa. Olivat sitten pesseet astioitaan Mummi ja minä-polkkakarkki pyykinpesuaineella ja liottaneet sekaan myös sappisaippuaa. Vaatteista päätellen seosta oli myös maisteltu. Onneksi kyseessä oli ekologinen Mummi-tuote, vieressä ollut Omo ei onneksi ollut juotavaksi kelvannut...

Kun tähän kaikkeen ylimääräiseen lisätään närästystä, makaroonilaatikkoa, liitoskipua, räkäisiä neniä, kinastelua ja myyrien etsimistä sängyn alta ison vatsan kanssa, voin todeta olevani äiti tänäkin päivänä - arkisesti ja kaikilla mausteilla!

Pakko kuitenkin todeta, että luvassa on vielä päikkäreiden jälkeen päivällinen Mamman luona kera mansikkakakun. Tuon ylläolevan Marjan tekemän korun saa Mumma lahjaksi, joten kyllä meillä hieman myös juhlitaan.

Toivotan onnea kaikille äideille ja eilisen sankarinaisille lähetän lämpimiä ajatuksia ja onnentoivotuksia!

Iloa ja valoa, Noora

3 kommenttia:

titta kirjoitti...

Tampereen reissu kuulosti oikein hyvältä, mutta nuo närästykset sun muut ei niin kivalta. Teillä on ollut varsin ohjelmarikas äitienpäivä, toivottavasti meno rauhoittui iltaa kohden ja kakku maistui. Jaksuja sulle ja koitetaan nyt nährä joskus :)

Piia kirjoitti...

Ajatella, että olet kohta 4 lapsen äiti =)
Uuden tulokkaan peitto on valmis, laitan postiin tälläviikolla, kuhan kerkiän.

Noora kirjoitti...

Titta: Kiitos ja meidän todellakin pitäisi joskus koittaa nähdä. Tampereella oli kiva poiketa vaikkakin hyvin pikaisesti.

Piia: Huh-huh, hirmuinen katras meillä kohta on! Onneksi sitä neljättä nukuttaa hyvin tekemäsi peiton alla... Oletpas ollut nopsa peiton suhteen! Jään odottamaan siis postia!