keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Muistan päivän ensimmäisen"Muistan päivän ensimmäisen
ja tuon yön
vierellä vauvan, pienokaisen.

Muistan tunnit jännityksen
ja myös yön
valvoimme kauan, hämmästellen.

Teit meistä isän ja äidin,
sait mielen liikahtamaan.

Herkkyyden toit hetkiin näihin,
kun kutsuit tuudittamaan."

Tarvo Laakso


Tänään meidän Tyyne on viettänyt ensimmäisiä synttäreitään. Varsinaiset juhlat vietämme vasta myöhemmin, mutta kyllä tänäänkin hieman kilisteltiin sankareiden kunniaksi.

Herkkä hetki oli, kun tänään yhdessä Tyynen kummitädin kanssa palasimme vuoden takaisiin tapahtumiin ja katsoimme videon ensimmäisistä hetkistä vierellä vauvan. Hienoa, että sain jakaa niin ainutlaatuisen hetken kuin oman lapsen syntymän yhdessä ystäväni kanssa. Arvostan myös kovasti sitä, että tulit meidän luoksemme jakamaan myös tämän ensimmäisen synttäripäivän, kiitos T.! Kiva, että olit luonamme, tulethan pian uudelleen!

Ylläolevan tekstin lastemme kastepappi Tarvo Laakso on laulanut lastemme kastetilaisuudessa. Laulu saa edelleen mielen liikahtamaan ja kiteyttää mielestäni ne ensimmäisten hetkien tunnelmat ihanalla tavalla.

Huomenna tuo juuri äsken syntynyt pikkuinen lähteen tutustumaan isompien sisarustensa kanssa uuteen, tulevaan päiväkotiinsa syksyä varten. Siiri jo kovasti odottaa päiväkotiin pääsyä. Jokapäiväinen leikki on tarhantätinä oleminen. Leikissä vilahtelevat tutut lapset edellisestä päiväkodista eikä entisiä tätejäkään olla vielä unohdettu. Hyvin tottuneesti hän ohjaa suurta lapsijoukkoa ja siinä sivussa myös Onnia. Mukana on myös aina paljon papareita ja kansioita, joihin tehdään merkintöjä läsnäolevista lapsista. Terveisiä sinne! :)

Syksyyn on vielä kuitenkin pitkä aika, välissä aurinkoinen kesä. Sinä aikana meidän on saatava tuosta meidän vauvastamme päiväkotikelpoinen yksilö aikaiseksi. Onneksi kesä on pitkä!

Iloa ja valoa, Noora

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Onnea sekä äidille, että sankarille!

satu kirjoitti...

Oi, onnea pikku-Tyynelle! Tyyne taisikin olla tositosi pieni,kun ensi kerran kävitte...ja juurihan se oli... :)
Ai, teiiläkin leikitään päikyntätiä. Meillä Peppi on ilmoittanut sen jo toiveammatikseenkin ja aikoo kuulemma ensimmäisenä sanoa lapsille lepparissa, että "pää tyynyyn"...;D
Aurinkoista viikonloppua, s

satu kirjoitti...

...siis teilläkin...:)

Piia kirjoitti...

Onnea Tyynelle! Terveisiä Siirille ja Onnille Martalta!

tuija kirjoitti...

Kiitos teille mukavista lomapäivistä luonanne! Taas kyyneleet valuivat kun luin Tarvon tekstiä... Terveisiä kaikille!

-A- kirjoitti...

Onnea Pikku Tyynelle! Lasten syntymien muistelu saa minutkin herkäksi...

Noora kirjoitti...

Typy-neiti sekä äiti kiittävät kaikkia onnitteluista! Kiitos Vekarus ja -A-!

Satu: Niin, se on vauva, joka aina ilmoitti vastalauseensa kun äiti olisi innostunut tuhlaamaan...Hyvä, että joku sentäs pitää kontrollia!

Piia: Onni ja Siiri lähettävät terkkuja myös sinnepäin. Hattu ja laukku ovat oikein hyvät, kiitos vaan!

Tuija: Oli ihanaa kun olit! Lapset näyttivät sulle parhaat puolensa itsestään, eivät ainakaan vierastaneet... Seuraavalla kerralla mennään laivalle.