torstai 7. tammikuuta 2010

Uusi kalenteri - uusi elämä

Tänään perheemme on palannut arkeen. Arki tämänkin kokoisessa perheessä tarkoittaa sitä, että organisoitavaa on paljon. Niinpä ajattelin laittaa päivät järjestykseen ja kävin ostamassa itselleni kalenterin.

Uuden kalenterin aloittaminen on mielestäni ihanaa, kuin alottaisi kokonaan uuden elämän. Yritän tavallista siistimmällä käsialalla kirjoittaa ensimmäiselle sivulle henkilötietoni. Tämän jälkeen lisään kalenterin sivuille läheisteni merkkipäivät huolellisesti. Ympyröin nimpparit ja piirrän sydämiä hääpäivään. Merkitsen ylös ikävän tentin, joka minun tulee suorittaa. Koulutuksia ja tapahtumia, lastenmenoja. Ja pian ollaankin jo kesässä; uskallan merkitä ylös myös lasketunajan.

Kopioin tietoja vanhasta kalenterista ja samalla käyn läpi edellisen vuoden tapahtumia. Aika menee niin nopeasti, kalenterin sivut vain vilahtelevat silmieni edessä. Paljon on tapahtunut!

Minulla ei ole tähän tekstiin liittää kuvaa mukaan. Kamerani on jäänyt vanhempieni luokse. Tosin uusi kalenterini ei mielestäni ole edes kuvaamisen arvoinen; tylsä, ruma ja tavallinen. En löytänyt mitään kivempaakaan. Tosin en ole koskaan aikaisemminkaan löytänyt ihanaa kalenteria. Miksi kukaan ei julkaise jotain aivan ihanan suloista kalenteria? Vai onko teistä joku nähnyt joskus sellaisen? Ai, mutta onhan minulla kerran ollut kalenteri, josta tykkäsin. Se oli hauska ja siinä oli kahdeksan viikonpäivää, ylimääräinen lepopäivä.

Tänään tämmöisiä jorinoita. Nyt katsomaan Wallanderia kera lämpimien voileipien. Mukavaa illanjatkoa!

Iloa ja valoa, Noora

11 kommenttia:

Helikaroliina kirjoitti...

Hih, oli heti pakko kommentoida, kun minulla on ihan samat systeemit aina uuden kalenterin kanssa :) Jotenkin tuntuu, että siten saa myös päässään asiat järjestykseen ja näin voi suunnata uuteen vuoteen! Tylsä kalenteri on kyllä minullakin.

Kesäkukka kirjoitti...

Heippa Noora!
Ja Hyvää Uutta Vuotta!
Minä en ole ostanut kalenteria enää vuosiin, varmaan viimeksi 2004, kun olin vielä opiskelemassa :)
Melko hyvin olen pärjännyt ilmankin, mutta toki ostaisin, jos löytyisi joku oikein tyylikäs, pieni ja muutenkin sopiva ;)

Viivu kirjoitti...

Ihana! Tahtoo kanssa tollasen ylimääräsen lepopäivän :D

uusi kalenteri tosiaan on niin ihana puhtoisena ja vailla huolenhäivää! Saan aina tosissaan pitää näppini kurissa, etten vaihtaisi kalenteria kahdesti vuodessa. Ensin tammikuussa, ja sitten koulujen alkaessa :)

Wilhelmiina kirjoitti...

Minulla ei ole mutta kun luin tekstisi on vaan pakko käydä ostamassa se kalenteri. On paljon menoja ja joskus niin muistettavaa että pitää aamulla tolkuttaa päähän että tännään sitä ja tätä. Joten kiitos antoisasta kivasta kirjoituksesta :)

Pikkupiiku kirjoitti...

Minulla on oikein juhlallinen hetki se, kun aloitan uuden kalenterin. Siinä vaiheessa tuntuu, että on pitkä vuosi täynnä kaikkea ihanaa ja aikaa vaikka mihin. Äkkiä se kalenteri rupeaa kuitenkin täyttymään siihen malliin, että hohhoijaa. Melkein tarvitsisi toisen kalenterin, että saa kaikki ylös. Mutta aina on ihana aloittaa puhtaasta kalenterista.

Piia kirjoitti...

Juuri mietin siis 2min ennnen kun luin tämän, että pitäisikö ottaa käyttöön kalenteri ja totesin että en ota, unohdan kuitenkin käyttää sitä;)

Minulla kanssa sama juttu töissä, olikohan se 21.1. En muista nyt kun ei ole sitä kalenteriakaan. En aio siitä ressata senhän voi uusia!

Sari kirjoitti...

Hauskaa, täälläkin samanlaiset rituaalit uuden ja vanhan kalenterin kanssa. Sivu sivulta täytyy käydä vanha läpi ja siirtää tärkeät merkinnät uuteen. Ja ihan sama ongelma täälläkin, kaunista kalenteria ei tahdo löytyä mistään! Muutama nettiputiikkikin metsästetty, laihoin tuloksin..

Jonna kirjoitti...

Onnea, iloa ja uusia kujeita vuodelle 2010! Minulla kalenterin kanssa samat tavat. Uskollisesti käytän paperikalenteria. Useimmat ovat siirtyneet käyttämään puhelimen kalenteria. Minä onneton tunari olen onnistunut poistamaan siitä kaikki tiedot muutamaan otteeseen. Nyt kotona ollessa käytän puhelimen kalenteria, mutta käytössä myös tylsä seinäkalenteri :)

Noora kirjoitti...

Hyvää tätä Vuotta kaikille ja kiitokset kommenteistanne! Aika monella tuntuu olevan samanlaiset rituaalit kalenterin kanssa, hauska kuulla.

Miriam kirjoitti...

Jos tosissaan haluaa hienon kalenterin, kannattaa tehdä itse. Ostin viime kesänä hienon nahkakantisen vihkon Olavinlinnasta ja tein siitä itselleni kalenterin. Jos jaksaisi, voi kalenterista myös skräpätä omanlaisensa. Mutta opiskelijana on kyllä hyvä käyttää kalenteria.
(törmäsin blogiisi sattumalta ja heti oli pakko alkaa seurata (: Ihanan kaunista ja hyvää mieltä herättävää.)

Noora kirjoitti...

Miriam; Huomasin nyt vasta viestisi. Kiva, että olet tiesi tänne löytänyt. Joskus kouluaikoina olen minäkin yrittänyt itse tehdä kalenteria, mutta ei siitä toimivaa tullut.