lauantai 27. maaliskuuta 2010

Virpomisvalmisteluita

Vietimme perjantai-iltaa arkarrellen tyttöjen kesken. Pojat keskittyivät palkinnoksi saadun legoaluksen rakentamiseen sillä aikaa.

Huomista päivää odotetaan kovasti. Mummalta kävimme hakemassa omat, vanhat virpomisvaatteeni, jotka Mummoni, Hulda Josefiina aikoinaan teki minulle mustalaisleikkeihin. Nuo vaatteet sopivat mainiosti kyllä myös pikkunoidalle, tiedän sen kokemuksesta.

Virpominen oli suuri tapahtuma lapsena. Parhaan ystäväni kanssa kierrettiin tuttujen ovien takana. Veljeni kulki uskollisesti mukana kissaksi pukeutuneena. Suurin ja parhain oksa säästettiin aina opettajalle ja hänen ovensa takana seisominen olikin kaikkein paras hetki.

Nyt omien lasten myötä on hienoa palata noihin hetkiin ja muistoihin. Sääli vain, että nykyisin tympeät ihmiset tuntuvat pilaavan lapsilta nuo hetket, joista voisi kivoja muistoja elämään jäädä. Meillä ainakin ovi aukeaa ja yllätyksiäkin olemme hankkineet pienille virpojille, lapsetkin odottavat noita-akkoja ovellemme. Sitä ennen pitäisi ehtiä laittaa eilen jo ostamani pääsiäiskukat ovellemme. Lisäksi jännitämme ja supistelemme mukana, kun lasten Luukas-serkku saa tänään pikkusisaruksen- todennäköisesti tänään...!

Iloa ja valoa, Noora

6 kommenttia:

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Harmittelen täällä samaa ihmisten tympeyttä! Miksi kaikki ilo ja pilke silmäkulmista katoaa.

Mukavaa viikonloppua ja onnea huomiseen virpomiseen :)

Ira kirjoitti...

Täällä myös odotellaan jo kovasti. Kevään yksi kohokohta.

Mukavia virpomishetkiä!

Bibelot kirjoitti...

Juuri tuollaisia, iloisen värikkäitä pitää virpomisvitsojen olla. Kevät saapui rintaan kun katselin edellisen postauksesi linnunpönttöä, lintuja ja oksia. Kuin raikas kevään henkäys heijastui kuvista. Mukavaa palmusunnuntaita ja työn iloa "pikku noidille"

Anne kirjoitti...

Kaunis kuva <3. Tytöt ovat kasvaneet kovasti talven aikana...huominen päivä on jännittävä heille ja ehkä heidän äidilleenkin ! Täällä myös tänään pääsiäiskukat ovelle laitettu, tervehdykseksi vieraille ja keväälle.ps. koskahan Huldan-huone täälläpäin piipahtaa..

Saara kirjoitti...

Meillä kans askarreltu virpomisoksia!! :)) Ja pääsiäsikukkia jo esillä...
Ihanaa tämä pääsiäisen aika.. :))

Noora kirjoitti...

Mukavaa Pääsiäisviikkoa!

Emilia: Onneksi kuitenkin löytyy vielä ihmisiä, joilla sitä pilkettäkin löytyy!

Ira: Itsekin tykkään viettää ja valmistella Pääsiäistä. Siitä alkaa kevät ihan oikeasti.

Bibelot: Kiitos Sinulle! Itse yritin keskittyä aina yhteen värimaailmaan aina yhdessä oksassa, mutta lapsethan rakastavat värien kirjoa.

Anne: Huldis piipahtaa miellään luonasi. Soittelen sinulle ja sovitaan asiasta!

Saara: Itse olin jo aivan poikki kaikesta askartelusta, munien maalamisesta jne. Kamalan sotkun saivat nuo pienet kädet aikaan.