tiistai 14. joulukuuta 2010

Pienen tytön elämää


Täällä me pidellään pakkasta, Tyyne ja minä sekä Selma tietysti. Jos tuo pakkanen ei pian lauhdu, meillä ei kohta ole enää niin kovin kivaa...

Tyyne on 2-vuotias omantiensä kulkija. Syö nakkeja, kun on nälkä kello 11: "Anna mulle ruokaa tänne heti!" Ja silloin on ruokaa annettava, oli se valmista tai ei. Tosin nakkeja meillä on aina varalla.

Tyyne leikkii mielellään päiväkotia. Komentaa sujuvasti Pupua, kaksosia, Aapoa, Oskaria ja Tuija-vauvaa. Kokoajan on leikkiessä kiire ja paljon on touhua.

Tyyne ei pelkää tonttua, joka ikkunan takana vakoilee ovatko lapset kilttejä. Uhkailu lahjoittajäämisestä ei auta, lahjonta on ainut keino saada hänet ruotuun, edes jonkinlaiseen. Meillä on aina varalla tikkareita.

Tyyne puhuu koko päivän taukoamatta ja maksimissaan metrin päässä minusta. Ei ole väliä vastaako kukaan tai kuunteleeko kukaan tai onko puhe oikeaa, Tyyne vain puhuu ja on äänessä. Koska ulkona on pakkasta, ei Selmaa voi nukuttaa ulkona rauhassa Tyyneltä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Selma saa rauhaa nukahtaa, koskaa Tyyne puhuu vieressä ja imettää vauvaansa.

Kuvassa Tyyne puhuu kännykkään. Mukana menossa on aina myös kassi ja paljon papereita. Puhuessaan hän huokailee syvään ja pyörittelee silmiään. Puhuu "koruista" ja tekee merkintöjä papereinsa ja huokailee jälleen. Lohdullista on kuitenkin se, että mukana on myös tuo nukke-rassu, tosin nytkin hautautuneena papereiden alle.

Tyyne laskee sujuvasti vaikka kuinka pitkälle, osaa aakkoset, laulaa ja tanssii.

Mutta Pekka Pouta, lauhduta se pakkanen, jooko! Ja Joulupukki, laske niiden päiväkerhojen ikärajaa...

Tyynestä toiseen lapseeni. Kuulin tänään, että pojallani on niin hyvä itsetunto, että pienen samurain tavoin hän tulee elämässään pärjäämään. Se on parasta mitä olen kuullut! Juuri siihen olen pyrkinyt. Eilen nukahtaessaan hän sanoi tulevansa Suomenmestariksi jaliksessa, jääkiekossa, sählyssä, formuloissa, jääpallossa... "Sinä olet jo mestari, kultaseni," vastasi hänen äitinsä siihen.

Nyt jäätelöä, sillä kaikki nukkuvat- myös Typy!

Iloa ja valoa, Noora

10 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Hihii, kuulostaa niin tutulta. Meillä sekä 2- että 3-(kohta 4)-vuotiaat puhuvat tauotta ja välistä eivät jätä mua millään rauhaan. Ja arvaa olenko monesti toivonut, että laskisivat kerhojen ikärajaa, jotta saisin nuo molemmat kerhoon. Toista en yksinkertaisesti viitsi yksinään viedä - olisi päivät pelkkää kuskaamista vaan. Uhkailu, kiristys ja lahjonta toimii meilläkin, mutta tonttujutut ei tehoa. Jostain syystä meillä ei uskota, että tontut ikkunoista kurkkii :O vaikka muutoin tonttuihin ja joulupukkiin uskovatkin ja pihalta eräänä päivänä tonttulakin löysivät.

Pieni Pitsinenäliina kirjoitti...

Oi mikä ihana juttu!!!!! :D Aikamoinen tapaus tuo teidän Typykkä!
Mutta sepä onkin parasta, että kaikki lapset ovat ja saavat olla erilaisia, olivatpa ne sitten mitäänpelkäämättömiä, pölpöttäviä korumyyjiä ;) tai rauhallisempia tuumailijoita.

Noora kirjoitti...

Terhi:Uskon, että myös teillä voi olla hieman hulinaa. Mukavaa joulunodotusta koko teidän köörille!

Pieni Pitsinenäliina: Juu, kyllä tämän erilaisen nuoren kanssa voi vielä vitsit loppua. Mutta onhan sitä haasteita oltava... Palataan asiaan!

titta kirjoitti...

Ok, nyt ymmärrän. Ja olen kyllä sitä mieltä, että Tyynen pitäisi päästä jo kerhoon ihan hyvin pärjäisi siellä. Onnilla on hyvät tavoitteet, pidetään peukkuja :)

Saila kirjoitti...

Ihana kirjotus Tyynestä! Hänessä on paljon samaa kuin meiän Vertissä (2v8kk). Lisänä ehkä vielä se, että hänelle ei voi sanoa ei, mutta hän voi sanoa sen ihan kaikkeen. Ja toinen juttu: askeltakaan ei voi liikkua kävellen!
Olen välillä erittäin tyytyväinen että muksut ovat päivisin hoidossa ja töissä (vaikkakin omatunto soimaa ja lujaa!)! ;)
Jaksamista arkeen, en voisi edes kuvitella millaista olisi tähän päälle vielä vauva-arki kun yks on tuollanen "kuumaperuna"! :D

Noora kirjoitti...

Titta: Niin, mutta pärjääkö ne muut? :) Ja ainahan me ollaan mestareita kaikki!

Saila: Taitaa tuo ikä se mikä tekee näistä kullan-nupuista näin haasteellisia tyyppejä. Mukavaa joulunodotusta teidän porukalle!

Anonyymi kirjoitti...

It's very effortless to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this web site.

My blog post :: click through the up coming internet page

Anonyymi kirjoitti...

When sоme one seаrches for his еsѕential thing, thus he/she neеds to be avаilable
that in detail, thus that thing is maintainеd oνer here.


Also visit mу blog pοst ... wiki.tanadu.Com

Anonyymi kirjoitti...

Tie extremely tightly a dental floss close to the stalk of the influenced skin place.
Warts and pores and skin tags increase on the skin of your human body.Feel free to surf to my homepage ... Irontigers.Com

Anonyymi kirjoitti...

This Scan Tool is a incredibly consumer pleasant system.
A fantastic scanner not only retrieves hassle codes, but identifies pending
ones much too.

Also visit my blog; free obd2 scan tool software