sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Jouluinen viikko


Tähän päättyvään viikkoon on mahtunut paljon jouluista puuhastelua, tohinaa ja touhua. On ihmetelty Mamman luona pikkujouluissa ikkunasta, kun tonttu vilahteli saunan takana.Tässä koko serkuskatras, joka hetkeksi saatiin samaan paikkaan.Poikkesin myös tunnelmallisen Kenkäveron pappilan yötapahtumassa.


Kotiinviemiseksi lämmintä leipää. Luultavasti myös Selman paketista löytyy aattona suloinen lammas.Olemme myös ehtineet leipomaan pipareita. Meillä ne leivotaan aina Paraisten piparkakkujen ohjeella. Mielestäni piparit ovat parhaita taikinana, mutta lapsille ne kovasti maistuivat.
Meillä jouluun kuuluu myös sinapin valmistus. Kuvassa näkyvä sipappijauhepurkki on 20 vuotta vanha ja sisältää sen Mumman kuuluisan sinapin ohjeen. Nykyisissä purkeissapa ei enää ole tätä herkkusinapin ohjetta, jota salaisuutena varjellaan.

Purkit saavat vielä koristeet ylleen ja sitten ovat valmiita hyvänjouluntoivotuksia.Viikko huipentui joulukukka ja -kranssi-iltaan, kun joukko naisia kokoontui meille. Glögin ja ihanan joulumusiikin tahdissa syntyi ihastuttavia jouluisia hyasintti- ja amaryllisasetelmia ja puksuskransseja. Paljon perinteitä sisältävään jouluuni syntyi tänään uusi perinne, sen verran mukavaa puuhaa tuo yhdessä puuhastelu oli.


Kiitos tytöt käynnistänne, oli mukavaa viettää kanssanne jouluinen hetki!

Viikko on ollut niin täynnä ohjelmaa etten ole blogeissannekaan ehtinyt piipahtamaan. Nyt minulla onkin monen monta luukkua avattavani teidän joulukalentereistanne. Sinne siis!

Rauhallista illanjatkoa ja iloa alkavaan viikkoon!

Iloa ja valoa, Noora

6 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Näyttääpä ja kuulostaa mukavalta viikolta! Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle, kohta se onkin jo täällä!

Noora kirjoitti...

Aikas paljon tosiaan yhteen viikkoon mahtuu, kun näin jälkikäteen ajattelee. Ja kun tässä kaikessa normaalissakin on ihan riittävästi hommaa.
Iloista joulunodotusta myös teidän perheelle!

Villa Elina kirjoitti...

Teillä on ollut todella jouluinen ja touhukas viikko! Itselle tuli myös joulumieli, vaikka nyt ei ole itse saanut mitään aikaiseksi.

Noora kirjoitti...

Elina: Teillähän on kotona jo kaikki valmiina. Ja varmasti se kaikkein paras jouluntuoja myös! :)

titta kirjoitti...

Kiitos emännälle! Oli kivaa ja tuottoisaa, en olisi itsekseni kranssia väkertänyt, siinä se tuli ihan huomaamatta tehtyä.

Noora kirjoitti...

Kiitos itsellesi käynnistä, oli mukavaa! Olethan sinä saanut aikaiseksi kranssien lisäksi myös asetelmia, kuten kuvasta näkyy!Yhdessä on kiva hommailla!