torstai 23. heinäkuuta 2009

Onnin huone

Eilen aamulla järjestelin hieman lastenhuonetta vieraita varten. Samalla nappasin muutaman kuvan, kun huone kerrankin oli hetken aikaa järjestyksessä. Tervetuoa siis Onnin puolelle tutustumaan.

Meillä kaksoset jakavat yhteisen, suuren huoneen vielä toistaiseksi. Huoneeseen on molemmille sisustettu omat "huoneet". Muuttomme yhteydessä huone tapetoitiin mielestäni kauniin sinisellä tapetilla. Mielestäni tuo siniharmaa sopii niin tytölle kuin pojallekin. Lastenhuoneen verhoina on ystävältäni saamat vaaleanpunaruudulliset verhot.

Onnilla ja Siirillä on sukulaisilta saadut kunnon puiset sängyt, jotka mieheni oppilaat ystävällisesti maalasivat valkoisiksi. Ikean lipastot kätkevät sisäänsä lasten vaatteet. Onnin lipaston päällä olevan hauskan tanskalaisen sotilasjunan löysin kirpparilta. Sillä on mahdollista harjoitella yhteen- ja vähennyslaskuja. Vielä juna saa toimittaa koristeen virkaa kaikessa rauhassa.

Cars-autojen, junaratojen, brätsien ja babybornien lisäksi lastenhuoneesta löytyy Mailegin pupuperhe, possu ja rumpupurkit, joista äitikin kovasti tykkää ei ainoastaan siksi, että ne sopivat huoneeseen väriensä puolesta. Lisäksi ikkunaa koristaa Outin Minessa-yrityksestä jo pari vuotta sitten tilaamani viiriketju. Samanlaisen tilasin tänä kesänä leikkimökkiä koristamaan.

Tänä päivänä (vai opetettiinko lukiossa, että pitää sanoa "nykyään"?) on haasteellista sisustaa yhteistä huonetta sekä tytölle että pojalle. Mielestäni tavarat ovat suunnattu selkeästi jommalle kummalle sukupuolelle. Myös se, että yhteisessä huoneessa asustaa tytön lisäksi poika, hillitsee hieman intoani sisustaa sitä unelmien prinsessa huonetta Siirille. Niinpä vaaleansininen ja -punainen ovat saaneet rinnalleen reipasta punaista ja sinistä.

Lastenhuone on riittävän suuri jaettavaksi lasten kasvaessa. Katsotaan myöhemmin milloin se tulee tarpeelliseksi. Toistaiseksi kaksoset kokevat yhteisen huoneen hyväksi ja turvalliseksi varsinkin yöllä herätessään ja kömpiessään toistensa viereen jatkamaan unia.

Kiitokset vierailusta! Siirrytään seuraavalla kerralla Siirin puolelle.

Iloa ja valoa, Noora

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Niin, kauniilta näyttää! Meilläkin lapsilla on kotona yhteinen huone ja väreinä vihreä ja keltainen. Huvilalla lapset tulevat nukkumaan pojan meriteemaisessa huoneessa, mutta tytölle tulee oma prinsessahuone, johon voi sitten myöhemmin muuttaa, kun tuntuu turvalliselta.

Olivieno kirjoitti...

Samoin täällä on lapsilla yhteinen huone. Lapset saavat toisistaan turvaa jos yöllä heräävät. Mutta toisaalta tulevat ne molemmat vielä äidin ja isän viereenkin... Tuo prinsessatyylin toteutumattomuus on kyllä ollut ainoa harmin paikka!

marikan kirjoitti...

Oikein ihanalta näyttää, milloinkahan minä saan sisustaa pojan huoneen, siis sen, joka on kyllä olemassa, mutta joka kaipaa kipeästi remonttia...ehkä sitten vuosien päästä ja silloin ei enää äiteen ehdotelmat kelpaakaan :(

Minervatuulia kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Kivat värit! Ja mikä ihana rivistö Maileg pupusia, ja possukin löytyi! Meillä on Mailegin yksi iso röhnö ja kaksi pienempää. Saas nähdä kotiutuuko niitä ensi jouluna taas lisää..

Sari kirjoitti...

Hei Noora. Ekaa kertaa blogissasi ja ihastuin heti. Ihana on Onnin huone, siellä on onni asustaa!

Piia kirjoitti...

Hei kivaa päästä paikanpäälle katsomaan miltä siellä Siirin ja Onnin huoneesa näyttää!

Noora kirjoitti...

Kiitoksia, kiitoksia kun olette taas täällä käyneet ja viestinkin jättäneet!
Vekarus ja Olivieno, opettaahan se yhteisen huoneen jakaminen paljon lapsille ja antaa ainakin turvaa.
Kaikki aikanaan, Marikan!
Minervatuulia, kyllä jouluksi pitää saada kotiin aina yksi possu, josta ei kinkkua tehdä:)!
Sari, tervetuloa vaan tänne, kiitos käynnistäsi! Käyn heti vastavierailulla!
Ja Piia, teitä täällä odotellaan tupatarkistukselle!