sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jäähyväiset Kotikadulle


Nyt se on sitten loppu, kokonaan.

Sarja on ollut viikottainen iloni aina vuodesta -97 pyörittyään telkkarissa tuolloin jo parin vuoden ajan.
Viikottainen osa on aina katsottu yhdessä mieheni ( joka on muuten katsonut sarjaa ihan alusta lähtien) kanssa ja samalla herkuteltu vaniljajätskillä lasten nukahdettua yöunilleen. Vuosien myötä henkilöt ja tapahtumapaikat ovat tulleet varsin tutuiksi ja tärkeiksi.

Omistan myös Kotikatu-sarjan ilmestyneet kirjat sekä DVD-boxit. Yleensä sarjan oltua kesätauolla, olemme aloittaneet sarjan katsomisen aivan ensimmäisistä jaksoista uudelleen.

Vuosien varrella me katsojat olemme eläneet paljon suuria tunteita sarjan rinnalla. Itse koen liikuttavimmaksi hetkeksi Luotolan Teemun Mimmi-vaimon ja kaksosten kuoleman. Ahdistavaa oli myös sarjan hetkellinen muuttuminen uusien käsikirjoittajien myötä. Onneksi vanhaan, tuttuun ja turvalliseen palattiin takaisin. Myös sarjan muuttaminen Kallioon tuntui ensin vieraalta ratkaisulta, mutta kyllä sinnekin sitten kotiuduttiin.

588. jaksoa Kotikatua on nyt takana. Se kai pitää vaan hyväksyä.
"Muut ihmiset. Niin ärsyttäviä, mutta niin tärkeitä."
Näin kiteytti Maija Mäkimaa viimeisiksi sanoikseen koko tuon suomalaisen tv-historian pitkäikäisimmän sarjan.

Iloa ja valoa, Noora

(Kuva YLEn sivuilta lainattu)

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Minä tipuin kärryiltä tuon sarjan kohdalla jo vuosikaudet sitten, mutta varmasti sitä seuranneet kokee helposti, että sarjan päätyttyä jää jotain puuttumaan. Teilläkin kun oli noin hauska perinne muodostunut sarjan ympärille. :) Varmaan sitä saattaa alkuun miettiä, että mitähän sille Teemullekin nykyään kuuluu.. vaikkei mistään aidoista henkilöistä kyse ollutkaan! :D

Ps. Kuulostaapa kivalta tuollaiset naapuruston pikkujoulut! Hienoa, että siellä puolella kylää järkätään yhteisiä bileitä! ;)

Riitta kirjoitti...

Haikein mielin itsekin katselin tänään viimeisen jakson ! Oliskohan mahdollista löytää tilalle jotain uutta viikottaista odotettavaa, toivotaan ♥

Noora kirjoitti...

Sari:Kyllä sarja elää varmasti pitkään vielä mielessä. Toivottavasti pian julkaistaisiin ne loputkin puuttuvat DVDt jotta päästäisiin palaamaan niiden myötä Kotikadulle.

Riitta: Mulle yritettiin tarjota UPtä tilalle,mutta en kyllä päässyt mukaan. Tiesitkö että Mirja Mäkimaa kuulema siirtyy tuohon sarjaan ihan Mirjana. Ennen kuin korvike löytyy, täytyy syödä vaan jätskiä! :)