maanantai 2. huhtikuuta 2012

Lasten kirjallisuuden päiväNäin kansainvälisen lastenkirjallisuuden päivän kunniaksi päätin näyttää teille aiheeseen sopivat lapsuuden aarteeni. Pupu Tupuna-kansio sisältää kymmeniä kirjoja aivan sarjan alusta alkaen. Pekka Töpöhäntä-kirjojakin on säilynyt useita.

Pikkutytöt rakastavat näitä kirjoja. Nämä säilytetään kuitenkin pikkukäsien ulottumattomissa ja niitä luetaan ainoastaan äidin valvovan silmän alla, usein iltasaduiksi. Sattuneesta syystä silloin myös isommatkin niitä joutuvat kuuntelemaan, vaikka niitä ehkä hieman lapsellisina pitävätkin.

Se onkin taas iltapuuhien aika. Sitten päästäänkin lueskelemaan!

Iloa ja valoa, Noora

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Samoja tupunoita olen itsekin pienenä kirjastosta lainannut ja nyt omille lapsille olen lukenut samoja tuttuja :) Omia kirja-aarteitani ovat vanhat Mintut, ne sarjakuvamaiset.

Eleonoora kirjoitti...

Oi Pekka Töpöhäntä oli kyllä ihana. Oma lempikirjani oli Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli. Miten ihana satu siitä, miten parhaat ystävykset pääsivät muuttamaan Ruusukujalle, taloon joka oli sisustettu juuri heidän unelmiensa mukaisesti. Pitäisikin pistäytyä kirjastossa hakemassa iltalukemista...

Noora kirjoitti...

Pidetään aarteistamme huolta! Hauskoja lukuhetkiä teille!

Noora kirjoitti...

Ja Eloonoora: Onneliin ja Anneliin olen itse tutustunut vasta omien lasteni myötä. Ja se on Siirin suosikkisatu. Ihana tarina!

Suvi Salonranta kirjoitti...

Pupu Tupuna ja Pekka Töpöhäntä olivat minunkin lempikirjoja! Ja noiden lisäksi Viiru ja Pesonen -kirjat olivat ihan huippuja :)

Noora kirjoitti...

Viiru ja Pesonen taitaa olla teidän nuoremman polven juttu! :) Lapset ovat tutustuneet siihen kyllä päiväkodissa.
Kiva saada kirjavinkkejä, täytyykin tehdä retki kirjastoon hetimiten!