tiistai 3. toukokuuta 2011

Arvonta



Koska tämä päivä on kovin harmaa ja kylmä; kaikin puolin varsin tylsä,
sitä piristääkseni päätin pistää pystyyn arvonnan.
Jippii!
Edellisestä onkin kulunut aikaa jo vaikka kuinka.

Huolimatta tästä hyytävästä ilmasta, haluaisin viedä ajatuksenne kesään.
Kertoisitteko vaikka matkavinkkejä, kesälomakohteita täällä kotomaassa.
Minne kannattaisi matkustaa,
mikä olisi kokemisen arvoista ensikesänä.

Palkintona näistä vinkeistä arvon kaksi palkintoa:
JDL:n suloisen pyykkipoikapussin sekä
toisena palkintona Ib Laursenin ihana vuoka kera pienen lusikan.

Lukijat, vanhat kuten myös nyt mukaan liittyvät saavat kolme arpalipuketta. Linkittäjät palkitaan myös kolmella lippusella. Kommentin jättämällä saat yhden arpalapun. Laitathan ystävällisesti viestiisi maininnan monellako arvalla osallistut.
Aikaa osallistua on tuonne J.V. Snellmanin päivään saakka.

Pirtsakampaa päivänjatkoa ja onnea arvontaan kaikille tasapuolisesti!

(Tämän kirjoituksen aikana olen käynyt nukuttamassa Selmaa pihalla nyt kuusi kertaa...)

Iloa ja valoa, Noora


35 kommenttia:

Senni kirjoitti...

Ihana arvonta! Mutta vaikee kysymys mulle, me ollaa niin vähä reissattu että mitähän tähä oikee keksis... Noh sanotaan näin: turha lähteä merta edemmäs kalaan, eli katelkaa mitä ihanuuksia siitä kotikulmilta löytyy, luontoon retkiä yms. :)

Iloista kesän odottelua!

TiinaK kirjoitti...

Jos tykkääpi huvipuistoissa käydä niin Power Park Härmässä on käymisen arvoinen paikka. Siellä pidetään siisteydestä hyvä huoli ja löytyy pienillekin paljon tekemistä. Meidän perhe suuntaa sinne kunhan tulee lämmin sunnuntaipäivä :)
Niin ja kolmella arvalla mukana!

mamssi kirjoitti...

Moi.
Ihanan keväiset/kesäiset arpajaispalkinnot hyytävästä säästä huolimatta.Pipo piti kaivaa päähän.
Mukana arvonnassa 3+1 arvalla.
Kesälomvinkkejä olen huono antamaan,mutta meidän 4v.neiti haluaa Linnanmäen SeaLifeen.
Mekin Mikkeliläisinä käydään joka kesä Anjanpuistossa.Katujunasta neiti tykkäsi.Noi kaksi viimestä ovat ainakin lähellä ja halpoja.
T:Mia

Karoliinaa kirjoitti...

kiva arvonta,mukana neljällä!:)
täällä pohjanmaalla on montakin hyvää paikkaa minne mennä,mutta yhden mainitakseni,kalajoen hiekkasärkät.Siellä on monenlaista touhuttavaa,on meri,ihana pitkä hiekkaranta,kylpylää,leikkipaikkoja,hoelleja,mökkejä,vesipuisto,yms..
kannattaa käydä!

Piitu kirjoitti...

Mäkin jään odottelemaan muiden vastauksia :) mä olen itse haaveillut pikkureissusta Porvooseen kesällä, kolmen lapsen kanssa yksin se tulee olemaan varmaan tosi kiva ja rentouttava reissu :D saas nähdä nyt. Yks kiva olis Heureka, meillä kun on noita dinofaneja :) Kolmella arvalla mukana :)

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Huvipuistona ehdottomasti Härmän Power Park (mun äidin kotipaikka/huvila näkyy muuten maailmanpyörästä). Muumilaakso on kiinnostanut pienempia ja isompiakin lapsia -ainakin meidän perheessä.
Arvonnassa mukana 3+3+1 (jos oikein ymmärsin) :)

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Tänä vuonna luultavasti kohteena olis heureka, muumimaailma, väskin seikkailusaari, Powerpark tai ainkain jokin niistä ; DD ja jotain extraa, eli pikkuputiikkeja, rompetoreja, äkkilähtöjä lähikaupunkeihin tai kyliin, eväät uintireissulle mukaan...Niin ja lukijana olen mukana arvonnassa.

Marielisa kirjoitti...

Ihana piristys tosiaankin tähän(kin) harmaaseen päivään tämä arvontasi! :)

Sen kummempia reissuvinkkejä en nyt osaa antaa, kun omista pienten lasten kanssa reissaamisvuosista on jo jokunen vuosi aikaa, mutta ihan jokaisen lapsiperheen suosikkikohteet tuli meilläkin aikoinaan vuosien varrella koluttua - kaikkein suosituimpia meidän vesipetojen mielestä oli sellaiset paikat, jossa pääsi uimaan - luonnonvesissäkin oli ihania paikkoja, karavaanarimeiningillä kun melko usein reissasimme. ;)

Linkitän arvontasi, joten kolmen arvan voimin mukana.

Lisay kirjoitti...

Asuntomessut on tana vuonna Kokkolassa,joten jos ne kiinnostaa...
Sitten tietysti pitaa tassa samalla mainostaa siina Kokkolan kupeessa Kalvialla olevaa elainpuistoa ja talonpojanmuseota,joka on siis meidan perheyritys!!!
monet ovat maininneet Powerparkin ja suosittelen minakin.Tosi siisti paikka ja kauniita kukkaistutuksia...

Kirsikka... kirjoitti...

Salo.....torstaisin iltatori kesällä...aivan mahtava fiilis!!

Sari kirjoitti...

Aika paha kysymys! Luulin keksiväni sata ja yksi ehdotusta, mutta näköjään aika rajoittunutta ollut meidänkin perheen matkailu kun en keksi mitään Särkänniemeä kummempaa käyntikohdetta! Ja sekin taitaa olla teille "jokseenkin" tuttu. :D
Tätä täytyy miettiä ihan ajan kanssa ja palata ehdottelemaan sitten, kun on jotain mainitsemisen arvoista mielessä.

Kolmella lipukkeella taidan olla mukana.

Lauantaihin!

Sari

Piia kirjoitti...

Lukija, linkitän ja kommentti...
Siis tulette Pirkkalaan, Lähelle Tamperetta,koko perhe mahtuu meidän kellarissa yöpymään :)

Aarre kirjoitti...

Ehdottaisin suloista Porvoota, missä on niin tunnelmallisia kujia ja liikkeitä vanhassa kaupungissa.Kolmella arvalla mukana.

Terhi kirjoitti...

Tää olis mukana neljällä arvalla :)

Kesälomakohteena tietty Tykkimäki! Ihan parasta ilmainen sisäänpääsy ja huvipuisto, joka on erityisesti lasten mieleen. Paljon siis laitteita juurikin lapsille. Jos sattuu huono sää, niin sieltä löytyy myös HopLopin tapainen sisähuvipuisto.

H / Lumimäellä kirjoitti...

Ilomielin mukaan arvontaasi: Ja kaikilla kolmella arvalla :)

Itse menemme lasten kanssa tänä kesänä Muumimaahan sekä Porvooseen.

Jos oikein hurjaa koettavaa tahdotte, niin Lapin luonto ja hyttyset on aika hyvä haaste ;)

Riitta kirjoitti...

Viileät kelit tosiaan, kiitos sinulle tästä piristävästä arvonnasta :)
Vaikea antaa matkailuvinkkejä... Me harrastetaan veneilyä ja mökkeilyä. Mäntyhaharjulla on ainakin loma-asuntomessut, en oo kyl ikinä moisissa käynyt mut nyt ajattelin pistäytyä kun ovat lapsuus maisemissani.
Mukana kolmella arvalla :)
Toivottavasti säät tästä lämpenee !

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Neljällä arvalla osallistun! Ihanat palkinnot :)

Itse kerran käyneenä hullaannuin Porvooseen, etanaravintolaan ja niihin kaikkiin pieniin putiikkeihin sekä antiikkiliikkeisiin. Meiltä jäi kokematta suklaatehdas, jonka myös mies bongasi sisustuslehdestä ja sen yritämme korjata tänä kesänä!
paljon on ihania paikkoja ja kohteita, mutta tässä minun ehdotus :)

AVON konsultti Sari Lahti kirjoitti...

Naantalin Väskin seikkailusaari laivamatkoineen on elämys!
Mukana arvonnassasi 3+3+1 arvalla!
Sari & Arjen Iloja

sammal airi kirjoitti...

En ole vielä päässyt käymään, mutta haluaisin käydä Kemiönsaarella; kaunis luonto, merta, viikinkikeskus, vanha majakka,kirkkoja,museoita, voit tutustua keskiaikaisiin taistelulajeihin....http://www.visitkimitoon.fi

Mummu-Ruusunen kirjoitti...

Särkänniemi se kesän "pakollinen" ja Hailuodossa olisi kiva päästä vihdoin käymään.
Yhdellä arvalla mukana, jos tuuraa niin sehän riittää. Usein täällä käyn ja joskus kommentoinkin mutta lukijaksi en ole liittynyt, kuten en juuri muihinkaan blokeihin.

Liisa kirjoitti...

Taidan olla huono henkilö Suomen matkailun suhteen, kun viimeset 7 vuotta asunut täällä ulkomailla...
Itse tykkän kans kauheesti Porvoosta...siskoni asuu siinä alueella, joten nykyisin tulee piipahdettua vanhassa kaupungissa useamminkin :)
Lasten kanssa varmaan Naantali kylpylöineen ja Muumimaineen pop...itsekin aiotaan sinne suunnata heti, kun Peipponen vielä vähän isompi...
Olen myös Savonlinnan ja Punkaharjun ystävä..kauniit maisemat, järvet, tori ja muikut...
PKS:lla tiytty paljon tarjontaa niin lapsille kuin aikuisillekin..lintsi, suomenlinna, korkeasari, seurasaari...
Mukana arvonnassa tietty kans täydellä arpamäärällä! Ihanat palkinnot :)

Elviiran Kammari kirjoitti...

Täältä tulee: Fiskars ja Tammisaari, Tammisaaren keskustan tuntumassa rannalla hyvä leikkipaikka sekä uimaranta kera vesiliukumäen lapsille, ihania rantamakasiineja, mielettömän hieno vanhakaupunki, Cafe Carl De Mumma, Cafe Gamla Stan.. Samaan syssyyn Hangon kesämeininki kera pitsihuviloiden. Pohjoisessa ykkönen on Oulu, toki mennessä koettava on Kalajoki kaikkine värpättimineen. Kauniita kaupunkeja länsirannikolla : Kristiinankaupunki, Pietarsaari, Pori ( erityisesti Kirjurinluoto ).

Ulkomailla suosittelen meidän perheemme mansikkapaikkaa Gotlantia ja erityisesti tietty Visbyn kaupunkia. Varattiin taas asunto sieltä heinäkuun lopulle, viides kerta jo. Siellä sielu ja mieli lepää. Kneippyn ja viereinen mahtava vesipuisto lapsille. Kneippyssä Pepin oikea talo. Katoppa netistä, Vastaan mieluusti lisäkysymyksiin..

Elviiran Kammari kirjoitti...

Ja unohtui tietty Naantali ja Muumimaailma.

Noora kirjoitti...

Kiitokset teille kaikille jo tähän mennessä osallistuneille! Tosi kivoja vinkkejä olemme saaneet kesämatkailuun. Toivottavasti niistä olisi apua jollekin muullekin reissuja sunnittelevalle. Lisää kohteita saa laittaa. Turun saaristo on ollut suosikkimme jo useiden vuosien ajan.

Emmlia kirjoitti...

Ihanat palkinnot, kolmella arvalla mukana!

Kannattaa tutustua Porin Yyteriin, jos ei ole vielä käynyt. 6 km hiekkarantaa... Muualla Suomessa ei ole vastaavaa! Ja ehdottomasti Reposaari! Käy kurkkaamassa www.yyteri.fi. Ostimme isännän kanssa kirjan, muistaakseni nimeltään Matkakohteet Suomessa tmv. Viime kesänä menimme pitkälti sen mukaan, ja oli paljon sellaisia paikkoja, joihin ei muutoin olisi tullut mentyä! :)

Tuire kirjoitti...

Hauska kysely! Suomessakin on vaikka mitä ihanaa. Tahdon viedä pojat Muumimaailmaan ja ajelemaan höyryjunalla. Tykkäsin kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta myös.

Mukana kolmella, tulin lukijaksi. Blogisi on kaunis!

Elina kirjoitti...

Muumimaailmaan haluaisin viedä oman perheeni. Onhan meidän kotimaassa paljonkin kaikkea ihania paikkoja, mutta just nyt ei tule mitään ehdotusta mieleen. Meillä suunnittelilla tänä vuonna Tukholman risteily lapsien kanssa ja ehkäpä se tutuksi tullut linnanmäki reissu.
Mukavaa loppuviikkoa teidän perheelle:-)
Ai niin kolmella arvalla mukana!

Anonyymi kirjoitti...

hei!
Kiva palkinto siis mukana neljällä arvalla, ja sitte niitä paikkoja, itse tykkään turusta on todella kaunis kaupunki ja siellä varmaan on paljon ostospaikkoja etenkin satamassa on se laiva "Suomen joutsen" jossa on kiva käydä..(olikohan toi nimi oikein)..sitten naantali on kaunis monine ihanine kahviloineen ja pikkuputiikkeineen.. ja jos lapsille haluaa näytettävää on muumimaailma ihana paikka..sitten Porvoo kiehtoo myös en ole itse käynyt mutta Porvoosta on paljon mainuttu eri lehdissä ja ostospaikkoja on paljon se on sitä puutalo asutusta...niin ihana paikka..
Orimattilassa on myös kotieläin puisto sielläkin menee tovi eläinten kanssa...
No nämä varmaan on tullutkin ne tutut huvipuistot niitä en mainitsekkaan tässä, sitten puuhamaa on ihana..
Lahdessa on satama jossa niitä ravintola laivoja on muutama, siis ne jotka ei seilaa, sitten pääsee satamasta pienelle risteilylle ja samalla näkee vääksyn kanavan kaunista sielläkin..
Sitten jos haluaa on eri paikkakunnilla niitä kesäteattereita mie niin tykkäisin mennä mutta en ole pitkiin aikoihin käynyt...
No jotainhan tässä tuli en lukenut oliko näitä jo ehdotettu mutta kummiskin...
Ai niin ja Vääksyssä on sitten kesän lopulla ne anian pellon markkinat joka vetää kansaa sinne roppakaupalla..

Anonyymi kirjoitti...

Piti viel tulla sanomaan et viherlandia on kanssa ihana mut en muista missä se on olikohan Helsingin suunnalla???

annelie kirjoitti...

Lukija osallistun 3 arvalla.
Ehdotan meren ystävänä ja kotkalaisena matkavinkiksi tutustumista Kotkaan ja sen lähisaariin. Täällä on Maretarium, jossa on kaikki Suomessa esiintyvät kalalajit. Lisäksi löytyy Merikeskus Vellamo, jossa on nähtävää museosta ja merestä kiinnostuneille. Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on myös nähtävyys kuohuvan kosken rannalla. Lähisaariin pääsee tuurimoottorilla helposti. Kotkassa on myös ihania puistoja kuten esim. Sapokan vesipuisto, jossa on valittu kukkia niin, että joka päivä kukkii joku kukka. Kannattaa tulla katsomaan. Lisäksi heinäkuussa vietetään täällä Meripäiviä, aikuisille konsertteja ym. ja lapsille lasten omat meripäivät. Kannattaa tutustua netissä Kotkan ja meripäivien antiin!! Tervetuloa Kotkaan:)

Misu kirjoitti...

Kolmella arvalla mukana.
Jos Raunulla ei ole tullut käytyä, niin sinne kannattaa suunnata. :)

Rosmarin kirjoitti...

Tänä kesänähän on pakko tietty käydä Kokkolassa,kun siel on asuntomessut. Kannattaa varata aikaa myös Kokkolan vanhan kaupungin,Neristanin kiertelyyn. Aivan hurmaavia vanhoja taloja,sisäpihoja ja mukulakivikatuja. Tunnelma jostain kaukaa menneisyydestä. Suosittelen!

titta kirjoitti...

Kokkolaan olisi päästävä asuntomessuille, siellä on myös oikein mahtava hiekkaranta, missä lasten on helppo uiskennella: pehmeää hiekkaa ja syvenee todella hitaasti. Länsi rannikon kirppiksillä on myös aika erilaista tavaraa tarjolla, tuntuu ettei ihmiset siellä arvosta perinne liinojaan saatikka huonekalujaan, vink vink.

Muumimaailma on ihana! sinne pitäisi taas päästä.

Suomenlinna ja tietysti ihana Helsinki, linnanmäen tunnelmaan ei muut huvipuistot yllä. Myös Sea life oli meidän lapsille elämys.

Fiskars on upea, siellä on myös mahtavaa majoituspalvelua vanhoissa pihapiireissä, aamupalan voi syödä pihlla omenapuiden alla...

Marjuska kirjoitti...

Hei vaan Joensuusta! Mukana arvonnassa ilolla. Toivottavasti kerkee vielä. Punkaharju voisi olla hyvä kohde, kauniit maisemat ja lapsillekin varmasti kivaa tekemistä :)
Mukavaa lomavkoa ennen töihinpaluuta

Geisha kirjoitti...

Viime kesänä käytiin neidin (silloin 3 v) kanssa Naantalin muumimaailmassa. Tosi kiva ja siisti paikka, voi kyllä suositella. Tänä kesänä ollaan menossa Korkeasaareen, linnanmäki jätetään vielä välistä, ehkä jo sit vuoden päästä. Pienempiä "metsäretkiä" voi tehä kodin lähistölle, nekin on lapsista mukavia. Makkaran paistoa nuotiolla yms.
-Sari