maanantai 5. marraskuuta 2012

Joulukirja


Tähän aikaan vuodesta blogeissa esitellään toinen toistaan kauniimpia joulukirjoja. Niinpä esittelen minäkin aarteeni, jonka entinen työkaverini löysi minulle kirpparilta tietäen yhteyteni Teija Sopaseen. 

Tämä joulukirja on perinteinen lanttulaatikko- ja taatelikakkuohjeineen. Tuolloin eksoottiseksi elämykseksi perinteisen joulupöydän jälkeen riitti slaavilainen teehetki. Selkeä ero tämän päivän kirjoihin on myös se, että kirja ei sisällä lainkaan nykyisin niin suosittuja askartelu- tai käsityöohjeita. 

Kirjaa elävöittävät Teija Sopasen omat kertomukset lapsuutensa jouluihin, niihin aitoihin mummulan jouluihin, joiden tunnelmaa yritetään nykykirjoissa tavoitella. Tässä kokemukset ovat omakohtaisia.

"Tuleva joulu on elämäni kuudeskymmenes. Olen jo useana jouluna seisonut ovella odottamassa omia lapsenlapsiani, tuntenut samaa suloista hyrinää, kuunnellut lasten ääniä rapusta, kun he innoissaan kiipeävät kerroksen ylöspäin, juhla-asuissaa, tonttulakit päässä, silmät loistaen odotusta. Olenko pystynyt luomaan heille suloista joulun tunnelmaa, meidän perheen perinteitä, turvan tunnetta?"

Oli aika mikä tahansa, joulun tunnelma on samanlainen- suloinen.

Iloa ja valoa, Noora

Ei kommentteja: