tiistai 21. elokuuta 2012

Koulu alkoi!Vanhimmat lapset aloittivat koulun- niin jo viikko sitten. Uuteen elämäntilanteeseen sopeutuminen vie aikaa meiltä kaikilta. Onneksi kesän kadoksissa ollut rytmi ja arkirutiinit alkavat pikkuhiljaa palautumaa perheeseemme.

Saksanmatkaltamme ostin kaksosille tötteröt koulunalkua silmälläpitäen paikallisen tavan mukaan. Ensimmäisen koulupäivän jäljeen pienet murut saivat ne yllätyksineen.Ihana tapa ja saisikin mielestäni rantautua myös Suomeen, etenkin kun nuo tötteröt olivat usein varsin ihastuttavia. Samaan sarjaan kuuluvat myös alustat sekä nyt repussa kulkevat kulmalukkokansiot.

 Tähän yhteyteen voisinkin mainita, että juuri tuollaisissa paperikaupoissa Berliinissä tunsin olevani kuin karkkikaupassa. Siirin kanssa yhdessä houkailimme ihanien vihkojen, kumien ja pussukoiden kanssa.


Pupuperheen kokonaisuus täydentyi sisar-rakkaustaululla, jonka muistutus tuntuukin olevan varsin tarpeellinen! Se pikkusisko kun ei ole ihan suosiossa koululaisen mielestä.


Kaksosten koulupöytä-asia ratkesi varsin kivasti. Ne askarreltiin Ikean lipastoista, jotka olivat hajoamispisteessä laatikot poistaen ja jalat lyhentäen. Halpaa ja ekologista ennenkaikkea! Tarkoitus oli rakentaa väliseinä isoon lastenhuoneeseen niin, että koululaiset olisivat saaneet oman huoneen. Tämä nyt jäikin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta. Niinpä neljä lasta mahtuu varsin mukavasti samaan huoneeseen omine soppeineen. 
Niinhän ne kasvatusoppaatkin sanovat, että on hyvä, että lapset oppivat jakamaan. :)


Tästä päivästi tulikin kotipäivä kuopuksen sairastuttua. Ajattelin askarrella ja päällystää muutaman laatikon kivoilla papereilla, joita löysin postista. Ehkäpä tänään koululaisetkin tuovat taas jotain päällystettävää...

Kivaa viikonjatkoa sullekin, joka täällä piipahdat!

Iloa ja valoa, Noora

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Terveiset mustikkametsästä! Ihanan mustikkainen on myös tuo teidän lastenhuone ja aivan loistavasti tuunatut kirjoituspöydät! :)

Noora kirjoitti...

Kiitos! Paljonkos jaksoit kerätä? Nyt sitten leipomaan!

Ansku kirjoitti...

Ihana lastenhuone...värit ja kaikki. Mailegit hurmaa mut aina!

Noora kirjoitti...

Kiitos Ansku, Mailegit on lasten mieleen mutta erityisesti me äidit taidetaan niistä tykätä! :)

Noora kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.