sunnuntai 5. elokuuta 2012

Berliini osa 2: Lapsiperhe Berliinissä


 Seuraavaksi ajattelin hieman kertoa siitä, mitä kivaa me lasten näkökulmasta Berliinissä tehtiin. Lapsilta kysyttäessä vastaukset vaihtelevat.

 
 Onnilta kysyttäessä reissun kohokohta oli päästä katsomaan oikeaa jalkapalloa, Hertha BC- Juventus. Stadionin tunnelma ja ihmismäärä tekivät vaikutuksen poikaan. Uskollinen Manun kanttaja vannoo nykyisin Herthan nimiin ja kaikki muutkin kotikylän pojat osaavat nyt kannatuslaulun: "HO, HA, HE Hertha BSC!"


Tyyne taas nimeää suosikkikohteekseen eläintarhan, joka kyllä vaikutuksen meihin kaikkiin. 
Kokonainen päivä eläimiä ihmetellen vierähti huomaamatta.


Eläintarhan erikoisuudeksi voisin mainita sen, että eläimet eivät olleet häkkien takana vaan ainoastaan vallihauta erotti meidät. Lisäksi näimme paljon sellaisia eläimiä, joita emme aikaisemmin olleet nähneet kuten esimerkiksi kengurut ja panssarisarvikuonot.


Eläinten lisäksi myös alueen kaunis, vaihteleva ja puistomainen ympäristö viehätti myös meitä matkaajia. Myös se, että kiinnostavia eläimiä on esillä jatkuvasti eivätkä kävelymatkat kohteesta toiseen ole liian pitkiä (vert Korkeasaari esim.) riitti pitämään pientenkin mielenkiintoa yllä.Sadepäivän ratoksi suunnitelimme retken Lego Discovery Centeriin. Paikka osottautui varsin kalliksi alennuskupongeista huolimatta. Lisäksi kohde oli ahdas ja kuuma, eikä kerännyt lapsiltakaan pinnoja.


Huippuhienoa suuren kaupungin keskustassa liikuttaessa ovat ehdottomasti sen upeat leikkipuistot, joissa riittää tekemistä ja haastetta myös jo varsinaisen puistoiän ylittäneille lapsille. Näissä onkin helppo kerätä voimia ja intoa seuraavaan kohteeseen siirryttäessä.

Ihanaa Berliinissä oli myös käydä yleisissä vessoissa! Muistattehan sen kammoni!? Usean lapsen kanssa liikkuessa näiden vessojen siisteyttä oppi arvostamaan, kun pissahätä yllätti milloin kenetkin. Koskaan ei vessanovelta tarvinnut kääntyä tämän herkkanahkaisen äidin ja siksi ihanat vessatädit saivatkin minulta runsaat tipit lautaselleen.

Koska lomamme kruunasi ihana helteinen sää, vietimme kolme päivää maauimalassa, joka oli suhteellisen lyhyen bussimatkan päässä kodistamme. Tämän uimalan Siiri nimeää suosikikseen. Paikka oli turvallinen, siisti, vihreä ja tarjosi meille matkan parhaat voibretzelit. Saimme siis kaivatun rantalomankin suurkaupungissa!


Käveltyämme ja kierrettyämme pitkän päivän, keräännyimme iltaa viettämään lähipuistoon muun naapuruston tavoin. Pelailtiin pingistä, nautittiin terassilla kylmiä juomia, kiipeiltiin, rakenneltiin hiekkakakkuja. Pojat pelasivat jalkapalloa ja sota saksalaisen ja suomalaisen välillä päättyi saksan perääntymiseen. Helteinen ilta päättyi aina ihmeellisen huokeisiin jätskitötteröihin, joita eno tarjosi lapsille aina niitä haluttessa.

Seuraavaksi hieman omasta viikostani!

Iloa ja valoa, Noora

5 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää mukavalta!!!Meidän lapset muuten edelleen ovat aivan puistoiässä =D

Noora kirjoitti...

Piia, teillä on sitten varmaan parempia puistoja siellä! Onko takki jo perillä?

Piia kirjoitti...

Takki on perillä ja se on ihana!!! TäälläPäin on paremmat puistot, pikkukakkosen, tammelantorin ja sorsapuiston puistot on mahtavia!

Anni kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta reissulta ja mielenkiintoiselta kohteelta :) Meillä kyllä mietintämyssyn alla että koska suuntaamme kohteeseen, mutta ihan helposti näyttää siltä että vasta vuoden päähän voi siirtää haaveita :)

Noora kirjoitti...

Piia: Siellähän noita puistoja riittää :)! Takki on mustakin ihan mieletön, hyvän valinnan teit! Varmasti on käyttöä.

Anni: Menkää ihmeessä käymään, vuosi on ihan liian pitkä aika odottaa! Ja majoituspaikka on huipputasoa! :)