tiistai 9. elokuuta 2011

Ulkomailla Ruotsissa


Perheemme kesä huipentui viikonloppuna tehtyyn Ruotsin-matkaan. Lapset pääsivät risteilemään ensimmäistä kertaa elämässään, joten matka oli täynnä suuria elämyksiä.

Reissuun lähdettiin sillä ajatuksella, että kyseessä olisi lastenmatka heidän ehdoillaan. Tämä tarkoitti siis hyvästejä putiikeille. Tämä ei kuitenkaan tuntunut kovinkaan suurelta uhraukselta, sillä lapset nauttivat matkasta koko rahan edestä.

Nelikkomme osallistui muumidiscoon, muumijumppaan, muumikielikylpyyn, söi muumilihapullia askarrellen muumitehtäväviä, ui muumikylpylässä ja nautti muumiaamiaista. Risteilyn teema ei lienee jäänyt epäselväksi. Ainoastaan kielikylpy sai Siiriltä ison miinuksen, koska ruotsinkielen oppiminen ei tapahtunutkaan sen aikana.


Matkaan olimme valmistautuneet ennalta lukemalla iltasaduiksi Astrid Lindgrenin tarinoita. Vietimmekin päivän Junibackenissa, missä nuo luetut tarinat heräsivät henkiin Satujunan kyydissä. Ihastuttava paikka myös vanhempien mielestä.
Ja mitkä muovikassit saimme pienille ostoksillemme!Ensi viikolla onkin sitten edessä paluu arkeen, kun mieheni työt alkavat ja lapset aloittavat taas päiväkodin ja eskarin. Selmalla ja Tyynelläkin on uusi arki edessä. Siksi tälle viikolle onkin sovittuna mm imetyksen lopettaminen sekä tutustuminen päikkyyn.
Eräs vaihe on elämässämme päättymässä ja uuden edessä taas ollaan.

Sateesta huolimatta aurinkoista viikonjatkoa!

Iloa ja valoa, Noora

10 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Ihania kuvia :) Me oltiin oman nelikkomme kanssa samanlaisella muumiristeilyllä pari viikkoa sitten ja oli kyllä mukava reissu. Meillä jäi Junibacken ensi kertaan.

Tsemppiä teille uuteen arkeen ja mukavia elokuisia päiviä!

Terhi kirjoitti...

Hihii :) Mekin tehtiin tuollainen lasten ehdoilla -risteily muutama vko sitten samaisella paatilla, joka saa täyden kympin panoksestaan lapsiperheiden viihtyvyyteen. Aika paha tosin tuo, ettei heti oppinut ruotsia puhumaan ;) Mw käytiin matkalla Gröna Lundissa. Täällä alkaa koulut ylihuomenna - kai se on koulunaloituksen myötä pakko sanoa hyvästit kesälle. Vai onko? Tsemppiä ja kivoja päiviä sinne!

Terhi kirjoitti...

Hei, kerrohan sitten miten tuo imetyksen lopettaminen sujui! Meillä aloitettiin miehen toimesta kuopukselle unikoulu. Jahka se tuottaa toivotun tuloksen, lopettelen imetyksen. Voi olla vaikeeta, meillä ei nimittäin tuo juo mitään muuta maitoa..

Noora kirjoitti...

Linda: Teillä on varsti myös ollut kiva reissu! Mutta on se vaan rankkaa vahtia vauhtinelikkoa silmätarkkana tuollaisissa ihmisvilinöissä. Onneksi kaikki pysyivät tallessa! Kiitokset tsemppauksesta ja iloa sinunkin viikkoosi!

Terhi: Ei me vielä kesää hyvästellä, helleaaltokin on vielä tulossa! Vaikka täytyy myöntää, että kyllä syksyntuntua jo ilmassa on. Turvallista koulunaloitusta teille!
Äsken unohdin lopettaneeni imetyksen ja Selma-parka oli jo hetken onnensa kukkuloissa kunnes karu totus muistui äidin mieleen. Pidän sinut ajantasalla. Tsemppiä myös teidän unikouluunne!

Krista kirjoitti...

Kerrassaan MUUMI-reissu :)
Kuulosti hyvältä, odotan Elohiiren kasvamista, että päästään lapsi-reissuihin :)

Päivi J. kirjoitti...

Hei! Satuinkin näkemään teidän perheenne risteilyllä ja ihmettelin miten olit niin tutun näköinen. Nyt se sitten selvisi!

Noora kirjoitti...

Krista: Hauskoja tulevia lapsireissuja teille sitten aikanaan! Kyllä lasten riemua on hauska seurata!

Päivi: Miten on mahdollista!? Miten voit tunnistaa meidät kaikkien niiden lapsiperheiden joukosta? Ääntä ja ölyä meistä kyllä lähtee... Missä me nähtiin?

Päivi J. kirjoitti...

Kiinnitin huomiota teidän perheeseenne Suomeen tulopäivän muumiaamiaisella. Sinulla päällä ollutta Odd Mollyn vaaleanpunaista paitaa ihastelin erityisesti. Istuimme siinä melkein viereisessä pöydässä (minullakin oli Odd Mollyn punainen paita päällä). Nyt kun näin tuon kuvan teistä niin tajusin miksi näytit jotenkin tutulta :)

Noora kirjoitti...

Päivi, Onko sulla lyhyet hiukset ja paitasi oli sellainen murrettu punainen? Minäkin huomasin sinut ja Mollysi, kun poistuttiin laivasta! Ajattelin, että tuossa menee joku sukulaissielu!!! Hauskaa! Oli kiva tavata! Aika kiva sattuma

Päivi J. kirjoitti...

Hei taas! Minähän se olin tosiaan. Jotenkin sitä vaan pistää merkille kaikki joilla on Odd Mollyn vaatteita :)