keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Katsaus
Tässä vielä mukavia joulunalusmuistoja Mikkelistä, missä olimme viettämässä joulua perinteiseen tapaan. Tapasimme sukulaisia ja ystäviä, söimme hyvin ja vietimme aikaa perheen kanssa. Lapsista oli ihanaa kun oli paljon ihmisiä ympärillä. Enojen kanssa Tapanina tehty jäämäki ja nuotio varsinkin olivat hienoja juttuja, joulupukista nyt puhumattakaan.

Pikaisesti ehdin poikkeamaan ennen aattoa Kenkäveron pappilassa sekä Tertin kartanossa, jotka molemmat olivat todella kauniita jouluisissa asuissaan. Molemmat ovat paikkoja, joissa suosittelen ehdottomasti poikkeamaan jos Itä-Suomessa satutte liikkumaan kesällä tai talvella.

Uuden Vuoden juhlat jäivät meiltä väliin lasten sairastuttua. Juhlistimme tapahtumaa kuitenkin muutamalla raketilla ja racletella. Vilkutuksia vaan sinne Sveitsiin, olitte ajatuksissamme P., T., A. & A. kun juustolla kuorrutimme herkkuja esimerkkinne mukaan!

Loman aikana ehdimme poikkeamaan vielä kyläilemässä Espoossa ja Helsingissä. Loppiaiseksi saimmekin pikaisen ylllätysvieraan, joka toi mukaan mieluisia uutisia.

Nyt juhlat on juhlittu ja tänään alkoi arki! Voi sitä hiljaisuutta kun kaksoset olivat päiväkodissa ja mies töissä. Tyyne ja minä keitimme ison kupillisen kahvia ja siitä nautiskellen luin lehden kannesta kanteen rauhassa. Kun on vain yksi lapsi aamupala seurana, rauha on taattu!

Nyt ajattelin jatkaa kirjojen lukemista kun koti on hiljentynyt. Minulla oli kesken aivan toinen kirja siihen saakka kunnes mieheni sattui näyttämään lahjaksi saamaansa kirjaa Rakkaudella, Hynynen. Luin kolumnin salibandyn pelaajista (tunnen muutaman!) huvittuneena ja siirryin samantien Hynysen ajatuksiin naisesta ja krääsä symboliikasta. Kaikkea muuta kuin pastellisävyjä ja maalaisromantiikkaa, puhdistavaa luettavaa!

Tätä kirjoittaessani huomaan ajattelevani, että Hynynen saisi mahtavan kolumnin kevätesikko kuvistani ja päätän olla julkaisematta sitä. Olen ollut aina sitä mieltä, että Hynynen on MIES, Jone Nikulakin tulee hänen jälkeensä... Mitäköhan oma kaljupääni puuhailee...!

Iloa ja valoa, Noora

Ei kommentteja: