sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sunnuntain retki


 Sateista päivää piristääksemme päätimme hurauttaa Haukivuorelle Tyynen kanssa. Perinteisesti olen hankkinut tuolta Suomen parhaalta Katajakankaan puutarhalta kesäkukkani joka vuotiseen tapaani.


 Teihän tiedätte joka keväisen Mårbacka metsästykseni. Tänä vuonna tuo vakipuutarhani ilmoitti jo hyvissä ajoin saavansa valikoimaansa kyseisiä pelakuita, joten tänävuonna kaikki sujui ongelmitta ja helposti. Tänään me sitten kotiutummi muutamia valioyksilöitä kukkimaan ikkunoille. Useiden Mårbackojen valikoimasta päädyin lopulta Tant Hanna- lajikkeeseen.
Muut kesäkukat hankin vasta myöhemmin ilmojen lämmettyä. Puutarhalla kierrellessämme teinkin jo hieman hankintasuunnitelmia; valkoista ja kerrottua vaaleanpunaista. Luulen, että listaan on lisättävä vielä myös muutama ruusun-nuppupelargonia.

 Vaikka sää on ollut tänään sateinen, sisälle syntyi kesä samantien kukkien asetuttua vanhoille, tutuille paikoilleen. Ikkunoilla, vanhoissa saviruukuissa ne saavat kasvaa ja tuottaa iloa.

Iloa ja valoa, Noora

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Minä kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa kyseisellä puutarhalla! Mietin, että miten oonkin voinut olla niin autuaan tietämätön siitä, että meidän lähellä on tuollainen kukkataivas?? :) Sain muuten vielä erinomaista palveluakin, kun etsin tiettyjä suunnitelmani kasveja. Täytyy siis tänäkin kesänä pöräyttää Haukivuorelle, kiitos muistutuksesta!

Noora kirjoitti...

Sekä palvelu että taimet ovat ihan huippuja, ensiluokkaisia molemmat! Kukkataivas tosiaan!